/ netinfo
Богат културен календар на културния център за 2019 година
През 2019 година „Двореца” в Балчик ще бъде домакин за първи път на международния студентски филмов фестивал „Ранно пиле”. Форумът е най-големият в България за студентски късометражни филми и вече четиринадесет години помага на младите филмови творци да достигнат до широката публика. Поредното издание на феста ще се състои през месец юни в Балчик.

Културният календар на Културен център „Двореца” за 2019 година отново е много богат на разнообразни художествени прояви. На открита сцена ще могат да бъдат видени мюзикълите “Чикаго” и “Моята прекрасна лейди”, които ще се реализират с Държавна опера – Варна.

"Двореца" в Балчик е увеличил двойно приходите си за последните 5 години

„Двореца” планира да реализира и нов, нестандартен проект обединяващ  три изкуства - поетическо четене, музикални изпълнения и графична изложба. „С охра и музика в Къщата на думите“ е заглавието, което поетесата Аксиния Михайлова, музикантите Грациела Панайотова (цигулка) и Младен Ташков (пиано) и художничката Ирина Василева дават на своята идея, съчетаваща трите вида изкуство.

В Културния център ще бъде изложено и златно съкровище. Това е гърнето със скъпоценности, открито през август т.г. на нос Калиакра от екипа на доц. Бони Петрунова.

След проведените през 2018 година седмици на чешкото и италианското изкуство, догодина в художествените пространства на „Двореца” ще се състои седмица на испанското изкуство.

Културният център запазва фестивалната си програма. И през 2019 година там ще се проведат  Международният хоров фестивал „Черноморски звуци”, студентският фест за късометражно кино, детският фестивал ”Пясъчни творения”, Международният музикален проект  Muzic Campus Balchik – майсторски класове и концерти, Театралният фестивал на младите в изкуството „Виа Понтика” и Международният арт форум „Без граници”.