/ БГНЕС, архив
Шофьор на камион е заловен да кара в Балчик, по главен път І-9, дрогиран. Засечен е на 28 април в 10.55 ч. с товарен автомобил „Волво“. Проба с дрегер отчела положителен резултат за амфетамин. Шофьорът е на 26 години. Образувано е бързо производство.
 
На 29 април в 15.30 ч. в Добрич, на ул. "Христо Ботев" е хванат познат на полицията 30-годишен добричлия, каращ лек автомобил "БМВ". Освен, че е неправоспособен, той шофирал след употреба на канабис и кокаин. Отведен е бил в ЦСМП Добрич, където му е взета кръв и урина за анализ, задържан е за 24 часа, образувано е бързо производство.
 
Трима добре пийнали водачи също са заловени през почивните дни.
На 28 април в 19.40 ч. в Добрич, на ул. "Хан Аспарух" с лек автомобил „Ауди“ се е движил 34-годишен добричлия, известен на МВР. Дрегерът отчел 3,24 промила алкохол. Взета му е кръвна проба.
 
Същата вечер в 23.40 ч. на ул. "Отец Паисий", автопатрул спира лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 31-годишен добричлия, известен на МВР. Проверката при него дала резултат 2,09 промила. Отказал е кръвна проба.
 
Час след полунощ на бул. "3 март", до ресторант "Летен театър", е заловен 47-годишен водач от село лясково, каращ „БМВ“, също познат на полицията Той имал скромните 1,30 промила алкохол. Взета му е кръвна проба. И по трите случая  е образувано бързо производство.