Репетиционната на Духовия оркестър
Репетиционната на Духовия оркестър / Община Добрич
Духов оркестър - Добрич има нова репетиционна, съобщават от Общината. Съставът се помещава вече в сградата на бившето училище „Отец Паисий“.

Промяната на базата решава дългогодишен проблем, свързан със старата и амортизирана сграда, без условия за репетиции, която обитаваха досега музикантите - подземието под Огледална зала. Средствата, с които е осигурена новата зала, са от общинския бюджет. Оркестърът, който има почитатели сред поколения добричлии, вече репетира в много по-добри условия и ще има възможност за повече изяви и концерти, отбелязват от Общината.

Духовият оркестър е създаден през 1963 година. Гостувал е с успех в Германия, Полша, Чехословакия, Холандия, Унгария, Русия и др. Носител е на отличия на Национални прегледи на духовите оркестри. Солисти на оркестъра са били: проф. Сава Димитров, проф. Петко Радев, проф. Димитров Савов, проф. Марин Вълчанов, Анатоли Вапиров, Свилен Симеонов и др. От създаването на оркестъра до 1993 година негов диригент е Иван Стоянов. От 1993 година до момента диригент е Стоян Монов.