Добрички съдии признаха присъда на румънски съд срещу добричлия
Добрички съдии признаха присъда на румънски съд срещу добричлия / netinfo
Добричкият окръжен съд призна присъдата на съда на румънския град Мангалия срещу 51-годишния добричлия Панчо П. Той ще изтърпи наказание условно „лишаване от свобода” за срок от 3 години с 5 години изпитателен срок, считано от 31.07.2007 г. - датата на влизане в сила на присъдата на румънския съд.

Срещу обвиняемия има ичетири мерки за надзор: да се явява тримесечно пред полицейските органи, да съобщава за всяка промяна на местоживеене и на работно място и да предоставя данни за своята издръжка.

Румънският съд е признал Панчо за виновен, че е нарушил правилата за движение по пътищата и е причинил смъртта на 62-годишен български гра
Добрички съдии признаха присъда на румънски съд срещу добричлия
netinfo
жданин.

Добрличлията трябва да плати солидарно със застрахователна компания „Асиром СА” – Букурещ, 8 хил. леи обезщетение на наследника на починалия и 1000 леи съдебни разноски на румънската държава.

Пресцентърът на Добричкия окръжен съд припомня, че на 08.07.2005 г. сутринта двамата българи са влезли в Румъния през граничен пункт Негру вода с мотоциклет KAWASAKI. Те употребили алкохол в Мангалия и след обед тръгнали обратно с намерение да се приберат в България. На излизане от с. Коту-въи преди ГКПП Негру Вода, Панчо изгубил контрол върху превозното средство и се блъснал в крайпътно дърво. При удара спътникът му бил изхвърлен на разстояние и от получените наранявания почива на място. Кръвната проба на Панчо е показала алкохолно ниво 2,15 gr%0.

Подсъдимият е български гражданин, има средно образование, женен, работещ и неосъждан.