Добрич ще се включи в общонационален протест
Добрич ще се включи в общонационален протест / netinfo

Общобългарски протест срещу правителството на Пламен Орешарски ще се проведе днес. Той е организиран от Протестна мрежа, ДАНСwithmeGlobal (неформална група на българите в чужбина, подкрепяща протестите в България) и граждани в различни градове на страната и чужбина. Събитието е под мотото „Една България, един свят, един протест - ОСТАВКА!".

Хиляди българи от цялата страна и в чужбина са заявили участие в социалните мрежи. Датата е специално избрана, за да даде възможност на българите, живеещи в чужбина да се включат, докато са в България за празниците. Това е кулминация на инициативите на българите в чужбина от юни досега в подкрепа на протестите в България срещу политиката на правителството на Пламен Орешарски и настоящото Народно събрание.

В София ще има две шествия - традиционият протест ще тръгне от Орлов мост в 14.00 часа и ще "посрещне" българите от чужбина, които се събират в 15.00 часа на площада пред БНБ.

В Добрич протестът ще се проведе пред сградата на представителството на изпълнителната власт в града - Областната администрация в 14.00 ч.. Организаторите канят всички добричлии и гости на града да напишат на един бял лист хартия какво най-много искат да получат за празника и да дойдат да го покажат.

Над 30 града в страната и чужбина са заявили участие в протеста днес - актуализиран списък може да видите тук.