27-и конкурс "Сарандев"
27-и конкурс "Сарандев" / netinfo
Михаела Маринова е гост - звездата на тазгодишния конкурс, Хайгашод Агасян отново е председател на Международното жури
Добрич отново събира млади и талантливи поп изпълнители за участие в Двадесет и седмото издание на Европейския младежки поп-рок конкурс „Сарандев“ 2018. Музикалната надпревара се открива официално в 17.30 часа тази вечер в Младежкия център. В конкурсната програма на тазгодишното издание ще се включат 58 изпълнители от 18 града на България, както и от Украйна, Молдова, Казахстан и Гърция.

След официалния старт на конкурса тази вечер от 18.00 часа в Концертната зала на Младежкия център изпълнителите ще се представят с песен на родния си език. На 17-ти май, също от 17:30 часа, ще стартира втората конкурсна вечер с изпълнение на песен по избор. Специален гост на последната вечер, когато ще се състои Гала концертът и награждаването от 18.00 часа, ще бъде младата поп звезда Михаела Маринова.

Председател на Международното жури и в тазгодишното издание на конкурса ще бъде Хайгашод Агасян. 

Входът и за трите конкурсни вечери на събитието е символичен - по 1 лв., 2лв. и 3 лв. за всяка от вечерите. Билети могат да се закупят предварително от касите на Младежкия център, както и на място преди самите концерти във всяка от вечерите.