ДКЦ 1 Добрич
ДКЦ 1 Добрич / netinfo
Прокуратурата е образувала преписка по случая, която е изпратена в полицията
Срещу бившия управител на Диагностично-консултативен център 1 в Добрич д-р Велина Комарева е заведено дело за възстановяване на центъра на сума от 157 761 лева, плюс 47 хил.лв. лихви, заяви за Дарик кметът на Добрич Йордан Йорданов.  Здравното заведение е общинска собственост и управителят му сключва договор с общината.

ДКЦ 1 е предприел съдебните действия въз основа на издаден акт за начет от Агенция „Държавна финансова инспекция” /АДФИ/. Агенцията е извършила проверка на дейността на д-р Комарева като управител на ДКЦ 1 за периода от 1 януари 2011 г. до 1 септември 2015 г. Инспекторите са установили, че в посочения период  д-р Комарева е причинила вреди на дружеството в размер на 157 761 лв., като това представляват неправомерно получени от нея възнаграждения. Докладът на АДФИ е изготвен на 1 декември 2016 година, а окончателното заключение на инспекторите е от края на февруари т.г.

ДКЦ 1 ще поиска от съда издаване на изпълнителен лист за сумата, посочена в акта.  В случай че д-р Комарева възрази срещу издадения документ, общината ще заведе дело срещу нея, в което чрез експертизи и доказателства трябва да се докажат нанесените щетите.

„Изпълняваме разпорежданията на АДФИ и ще следваме процедурата. Ако съдът реши, че има нарушения, това означава, че д-р Комарева трябва да върне на ДКЦ 1 над 200 хил. лв. с лихвите”, заяви Йорданов.

В прокуратурата има постъпил сигнал по случая, заяви за Дарик прокурор Милена Любенова. Образувана е преписка, която е изпратена в полицията за извършване на проверка.

Дарик се свърза с д-р Велина Комарева”, която заяви: „Тази сума е резултат от моя труд, положен като офталмолог, той е донесъл двойно по-голям приход на ДКЦ 1. Така че не смятам, че това е основателно и се надявам, че правдата ще възтържествува.  Всеки труд се заплаща и по вътрешни правила каквото получават колегите, това съм си получила и аз, законосъобразно е, всичко ще бъде доказано. Нямам никакви притеснения”.