Ден на отворените врати в Пожарната
Ден на отворените врати в Пожарната / Дарик Добрич

Ден на отворените врати обявява днес Звено "Пожарна безопасност и спасяване" към Областна дирекция на МВР Добрич. Той ще започне в 10.00 ч. в сградата на службата. Посетителите ще могат да разгледат музея там, да се запознаят с историята и дейността на пожарникарите. От 10.30 ч. служителите на Районното управление в Шабла ще положат венци и цветя на паметната плоча на загиналия при изпълнение на служебния си дълг огнеборец Тодор Георгиев Енчев.

Седмица на пожарната безопасност стартира вчера в област Добрич. Датата на първия пожарникарски събор - 14 септември се чества като професионален празник на служителите от органите за пожарна безопасност и спасяване при МВР с решение на Министерския съвет. И тази година, в звената се провежда доброволна дарителска кампания за подпомагане на децата на загиналите пожарникари за новата учебна година.

До 19 септември са предвидени още дни на отворените врати в пожарните служби в областта, демонстративни занятия за гасене на пожар, извършване на аварийно-спасителни работи и оказване на първа помощ на пострадали, спортни състезания. Огнеборците апелират в седмицата 13 - 19 септември към още по-голяма загриженост, отговорност и бдителност при спазване на противопожарните изисквания.