Децата от летен клуб "Патиланско царство" организираха благотворителен базар в помощ на Симона
Децата от летен клуб "Патиланско царство" организираха благотворителен базар в помощ на Симона / ЧГТП "Райко Цончев" - Добрич
Децата от летен детски клуб „Патиланско царство“ към ЧПГТП „Райко Цончев“  се включиха в благотворителната кампания за набиране на средства в помощ на десетгодишната Симона от Добрич. Те предоставиха ръчно изрисувани и изработени рисунки, оригами, картички с четирилистни детелини и гривни за благотворителен базар, организиран в подкрепа на Симона.

Средствата, събрани от децата в размер на 271,09 лева бяха връчени лично на майката на Симона. Инициативата се проведе под ръководството на Надежда Алексиева и фасилитаторите Мария Гочева, Жулияна Георгиева и Симеон Колев.

Десетгодишната Симона Милчева  страда от тежка сколиоза. S-образното изкривяване на гръбначния стълб на детето притиска с всеки ден все повече жизненоважни органи, затова се налага спешна операция за поставяне на импланти. В болница „Токуда“ са готови да оперират момиченцето, но за целта са нужни 28 000 лева, които трябва да бъдат събрани преди края на лятото. Сумата е непосилна за семейството на детето, а от Фонда за лечение е получен отказ, разказа майката на Симона – Мирка Георгиева. 

В помощ на Симона има поставени кутии за дарения на много места в града, както и в Областна администрация. До момента  са събрани малко над 22 хиляди лева, информираха от семейството.

Дарения в помощ на Симона може да преведете на Банкова сметка:
УниКредит Булбанк
IBAN: BG64UNCR70001522983987
BIC (SWIFT) код: UNICRBGSF
Телефон на Мирка Димитрова (майка на Симона): 0895678534