Деца правят театър с плодове
Деца правят театър с плодове / netinfo

Екип от ЦДГ №17 „Първи юни" - Добрич представи пред партньори дейността си по проект „Когато креативността срещне фантазията на децата". Той се реализира по Програма "Коменски" с участието на Италия, Гърция, Турция, Естония, Полша, Португалия, Северна Ирландия и Англия. Екипът от добричкото детско заведение - директорът Валентина Русева и учителите Нора Иванова и Цветанка Георгиева, гостуваха в град Франкавила ал Маре на работна среща.

Там те представиха картинен речник, албуми с рисунки, апликации и колажи на децата на тема „Есен" и „Зима", направени в последните месеци. Записани са драматизираната в градината приказка „Старата година и 12-те месеца", създадената от децата песен „Снежинка" в съпровод на изработени от тях музикални инструменти. Изготвен е и настолен куклен театър с човечета от плодове и зеленчуци.

В различните страни по проекта са се провели празници - Ден на европейските езици, на животните, на родния език, на правата на детето, както и Ден посветен на хората със специални образователни нужди. По време на срещата са разменени презентации, отразяващи живота на децата в градината, семейството, техните приятели, интереси и предпочитания.

Българският екип закичи домакини и партньори с мартеници, изработени от децата.