Дамски хор Мистика кани на концерт за 10-годишнината си
Дамски хор Мистика кани на концерт за 10-годишнината си / Дарик Добрич, архив

Дамска хорова формация „Мистика" отбелязва 10-годишнина от създаването си. Съставът кани на празничен концерт от 18.00 ч. в Огледална зала „Нели Божкова". Гост на събитието ще бъде Детски хор „Маестро Захари Медникаров". Солисти ще са Атанас Атанасов - тенор и Росица Бояджиева - флейта; на пианото ще свирят Радостина Гроздева-Кръстева, Мария Славова и Детелина Василева.

В програмата на концерта почитателите на музиката ще чуят фолклор и религиозни песни, сред които „Молитва" на Цв.Денев; „Тебе поем" на Б.Гатев; „Димянинка" на Пл.Арабов; „Обич" от Петър Крумов; „Глория" из Меса на Райнбергер; испанска балада; музика от Виланеле, С.Албрехт и Дж.Вазнеян.

Диригент на хора е Росица Дурмушлийска. Съставът е сформиран през 2004 година, когато беше отбелязан 80-годишният юбилей на маестро Захари Медникаров. „Идеята се роди тогава. Събрах 40 дами, бивши хористки в детския хор на маестрото, които не са били членове на други формации. Направихме концерт, а после решихме да сформираме дамски хор „Мистика", сподели тя. В момента в състава пеят 16 дами, а солист вече 6 години е Атанас Атанасов.