Баща и двете му деца пострадаха в пожар
Баща и двете му деца пострадаха в пожар / Дарик Добрич

33-годишен мъж и двете му деца - на 4 и на 2 години, пострадаха в пожар, съобщават от полицията. Огънят е пламнал от технически неизправна газова горелка в апартамента на семейството по ул. "Отец Паисий" в Добрич. Сигнал за инцидента е получен снощи в 21.25 ч. в Първо районно управление за пожарна безопасност и спасяване.

Тримата пострадали са получили изгаряния и са настанени за лечение в МБАЛ Добрич, без опасност за живота.

Слабо е наранена и майката на децата, съобщи за Дарик шефът на пожарната в Добрич комисар Димчо Симеонов. Той уточни, че инцидентът е станал с газова бутилка, към която е била прикрепена горелката, чийто маркуч е прекъснал и е причинил изтичане на газ. Семейството се е разминало с малки щети, заради навременната и адекватна реакция на бащата, който е покрил уреда с мокра кърпа и е спрял притока на газ, смята Симеонов.

Той припомни, че твърде често стават инциденти при използване на газови бутилки по нетрадиционни начини и призова за внимание при боравенето с такива уреди. При един от случаите тази година, в село Сенокос, Балчишко, отново пострада цяло семейство, като един от членовете му почина по-късно в болница във Варна, коментира шефът на пожарната.