Голф игрището Тракийски скали
Голф игрището Тракийски скали / thraciancliffs.com
Авторитетното британско списание Golf Monthly определи българското голф игрище “Тракийски скали” начело сред “8-те игрища в света, на които трябва да играете преди да умрете” 

Статия с това заглавие излезе в електронното издание на списанието седмица преди най-старото и авторитетно състезание по голф – Открития шампионат /на Великобритания/. В редакционен коментар от 13 юли се казва:

 “Голфът е благословен с великолепни игрища и изумителни пейзажи по цял свят”. Авторът Роб Смит представя букет от най-изящното на играта. При около 34 000 голф клуба в цял свят, играта предлага неимоверен избор на нови и различни игрища за всеки вкус и по всеки джоб. Много от тях са повече от ценни за игра, но някои – като Старото игрище в Сейнт Андрюс, трябва да са в задължителния списък на всеки голфър. И така, нека оставим родните голф съкровища във Великобритания, да прекосим континентална Европа и далеч отвъд нея и да хвърлим поглед към фантастични и различни по дизайн игрища, гарантиращи предизвикателсво и наслада.“ 

Материалът на списанието започва с “Тракийски скали” - България. В началната редакционна страница за всичките осем игрища и в самата статия е публикувана първо въздушна снимка на голф игрището край Каварна, направена откъм морето от страна на Чиракмана и нос Калиакра. 
Авторът Роб Смит пише, че дизайнът и гледките на някои голф игрища са толкова зашеметяващи, че всяко словесно описание бледнее пред реалността. “Тракийски скали” по дизайн на Гари Плеър е едно от тази порция шедьоври с 18 видимо разкошни дупки. 
„Това е едно от най-фотогеничните игрища в света и всяка една от тези 18 дупки ще бъде атракция за звездите почти навсякъде другаде“,  посочва авторът.

Списанието отбелязва смелия дизайн на Гари Плеър по игрища включително в Южна Африка и плажа Саадият в Абу Даби и добавя: „Но платното от природата, с което Гари Плеър трябваше да работи по бреговата линия на Черно море на България, му позволи да създаде нещо наистина специално. Славата на „Тракийски скали“, подсилена от провеждане на световния шампионат Volvo World Match Play през 2013 г. спечелен от Греъм Макдаул, се е разпространила в световен мащаб, въпреки че игрището в България беше отворено за игра само преди шест години.
Неговото сравнително отдалечено разположение на 400 км източно от българската столица София и на около 200 км от Букурещ в съседна Румъния, означава, че голф курортът е по-малко претъпкан от много други места. Началните осем дупки минават по скали, огрени от блестящото синьо море, и включват легендарната 6-та емблематична дупка. Тук играете от много издигната начална площадка до зеления грийн, кацнал на брега, граничещ с морето.  В целия списък с 8 знакови голф игрища до края на живота, това е истинската дупка на списъка, но „Уау“ факторът на възхита остава навсякъде. А следващата седма дупка се играе от стартова площадка, построена на остров във водата.

След 8-ма дупка на това игрище се завръщате обратно, изпълнени с вълнение, като всички останали дупки предлагат панорамен изглед над водата.

„Тракийски скали“ е едно от най-спиращите дъха игрища в Европа, с 18 дупки в най-славните места“, заключава авторът Роб Смит.

По-надолу в списъка с препоръчани голф игрища, които трябва да се видят до края на живота са „Каса дел Кампо“ в Доминиканската република и „Бро Хоф Слот“ в Швеция. Сред задължителните за посещения игрища влизат също голф шедьоври като „Кайуа Айлънд“ в Южна Каролина, САЩ и „Леопард Крийк“ в Южна Африка. Те са следвани от легендарното игрище „Фонтенбло“ край Париж, Франция, и от впечатляващото голф игрище „Киари Клифс“ в Нова Зеландия. Списъкът с най-великолепни игрища завършва с митичното игрище „Валдерама“ в Испания.

Преди две години именитият спортист Константино Рока избра да проведе своя турнир с благотворителна цел на „Тракийски скали“. Големият голфър и неговите гости останаха очаровани от красотата и качеството на българското игрище по Добруджанското Черноморие, оглавило списъка на британското списания „Голф Мънтли“ с „Осемте голф игрища, на които трябва да играете преди да умрете“.