Арх. Добрева: Социално-икономическото развитие трябва да е приоритет в Добрич
Арх. Добрева: Социално-икономическото развитие трябва да е приоритет в Добрич / Дарик Добрич

Приоритет на местната власт трябва да бъде социално-икономическото развитие, смята кандидат-кметът на БСП арх. Емилия Добрева. Тя обяви, че ще води позитивна кампания като отчита всичко добро, което е направено дотук. Сега обаче приоритетите трябва да се пренаредят, твърди Добрева. "Изправени сме пред каузата да се оттласнем от задълбочаващата се тенденция на обезличаване на града, на застаряването му и липсата на перспектива за децата ни. Моята задача е да успея да мобилизирам около себе си знаещи и можещи хора и да ги мотивирам в името на тази кауза", заяви в ефира на Дарик радио кандидат-кметът на БСП.

Емилия Добрева е трето поколение добричлийка. Завършила е архитектура във Висшия институт за архитектура и строителство в столицата. В периода 89-91 година е била главен архитект на Добрич. В началото на 92-ра е освободена от поста и създава частна проектантска фирма.

В момента тя е безпартийна. До 89-та година е била част от социалистическата партия, след което не е подновила членството си. По думите й обаче това не означава, че се е разграничила от левите идеи.

Добрева коментира и факта, че през 2003 година се включи в надпреварата за кметския пост като независим кандидат, въпреки че местните социалисти имаха партийна кандидатура.
"Различното мнение не е порок. Тогава аз не се съгласих с апаратния начин, по който според мен беше излъчен кандидатът. Прецених, че мога и на избори следва да докажа, че съм достойният кандидат. Тогава много хора ме подкрепиха, което значи че в известна степен съм била права. Това, че сега съм припозната отново за кандидат на БСП ми говори, че различията са изчистени", каза арх. Добрева.

На изборите през октомври тя ще разчита на партийната подкрепа, но се надява да привлече и гласовете на широк кръг хора, които познават нейните възможности.