600 кг пържена риба бяха раздадени безплатно на гостите на феста в Каварна
600 кг пържена риба бяха раздадени безплатно на гостите на феста в Каварна / община Каварна

600 кг прясна риба бе изпържена и раздадена безплатно на гостите на „Миден и рибен фест `2016“ в Каварна от рибарите от сдружение „Черноморски изгрев“. Традиционните празници продължават днес и утре.

Щандове на майстори-готвачи предлагаха изобилие от рибни и мидени морски дарове, а децата имаха възможност да се забавляват в творческа работилница за сувенири с тема морски елементи. Музикалната програма, която съпътства „Миден и рибен фест 2016“ се откри с рок групите JEREMY? и Legendaria. Тази вечер на сцената ще се изявят група „Тумбаито“ и Калин Вельов. На 4 септември се очакват Поли Петрова и Тодор Върбанов.

Морските празници откри кметът на общината Нина Ставрева, която пожела на гражданите и гостите на Каварна добро настроение и незабравими спомени с 13-ото издание на фестивала. Джемалдин Алиев от рибарски сдружение „Черноморски изгрев“ сподели, че за разлика от миналата година риболовният сезон през тази е започнал нормално и колегите му вече са хванали много чернокоп, барбун и сафрид, с които изобилствало по това време Черномо

рието.