40% от капиталовата програма на община Тервел е изпълнена
40% от капиталовата програма на община Тервел е изпълнена / Дарик Добрич
 До края на месец ноември община Тервел ще изпълнява своята годишна капиталова програма, която е на стойност 3 014 000 лв. До момента са завършени 40% от дейностите. От общината отчетоха какво е свършено до момента.
 
Приключил е ремонтът на покривната конструкция на кметството в с.Орляк. Завършен е и ремонтът на покрива на кметството в с.Божан. Изпълнен е вътрешен ремонт на всички помещения в сградата на старческия дом. Работи се по устройване на помещения за клубове  на пенсионера в с.Безмер и в с.Коларци. Изпълняват се довършителни работи на новоизграждащ се клуб в кв.“Север“ на Тервел.

В Тервел ще рехабилитират водопровод, ще изграждат обреден дом, църква и джамия
 
Строи се дом на покойника към джамията в Тервел, изгражда се нова църква в с.Нова Камена, информират още от общината. Работи се и по реконструкция на покривната конструкция на читалището в Тервел и по вътрешния му ремонт, съфинансиран от проект „Красива България“. Организират се строителните площадки за зала за тържества в кметството в с.Каблешково, лекарски кабинет в с.Честименско и покрив на кметството в с.Зърнево.

Тервел ремонти
Дарик Добрич
 

В сферата на пътното строителство също има завършени обекти и такива в процес на работа. Направена е нова обслужваща алея и паркинг в гробищния парк на Тервел, преасфалтирани са обслужваща улица за достъп до градския парк и участъци от улици с нарушена настилка в Тервел.
 
Възстановена е проходимост на участъци от улици в селата Безмер и Честименско. Предстои откриване на строителна площадка за укрепване на свлачище и възстановяване на водосток и тротоар по ул.“Цар Иван Асен II“  в Тервел. Предстои да се организира и ремонт на автоспирки в Орляк, Полковник Савово и Попгруево.
 
Средства от капиталовата програма са вложени за проектиране на нов обреден дом в гробищния парк на Тервел и за проект за обновяване на градския музей. Финансиране за тези обекти все още не е осигурено.
 
Най-голямата инвестиция през тази година е за довършване на строителството и за доставка на оборудване на пречиствателната станция в Тервел. Към края на юли са завършени всички строителни работи и започна поетапна доставка на оборудването. Договорен е кредит от ФЛАГ за оборотни средства.
Община Тервел очаква одобрение на проекти по Програмата за развитие на селските райони. В тях са включени инвестиции за водопроводи и асфалтиране на улици в селата Зърнево, Нова Камена и Безмер и за асфалтиране на няколко улици в Тервел. Поради продължаващ вече година процес на оценка на проектите във Фонд „Земеделие”, все още не са сключени договори с общините, които имат одобрени проекти. Също със забавяне се движат дейностите и за работата на МИГ. Все още не е дадено разрешение от земеделското министерство за внасяне на проекти към одобрената стратегия на МИГ-овете в страната, сред които е и МИГ Тервел-Крушари.