40 000 лева за развитие на туризма в Добрич през 2009 година
40 000 лева за развитие на туризма в Добрич през 2009 година / netinfo

40 000 лева заделя община Добрич за Програмата за развитие на туризма през 2009 година. Сумата ще бъде обсъдена на предстоящата сесия на Общинския съвет. Половината от парите ще бъдат изразходвани за сглобяеми къщички за базари на открито. 15 хиляди лева ще се използват за проектиране на туристически обект. 5000 лева са предвидени за изработване на рекламни материали и участия в туристически изложения и борси.

 

Средствата се набират от туристически такси, такси за категоризация на туристически обекти, глоби, продажби на рекламни материали. Миналата година кметството е изхарчило за развитие на туризма в Добрич 35 хиляди лева. От общината мотивират предвидените средства за развитие на туризма с необходимостта от опазване на културно-историческото наследство и съхраняване на културната идентичност на града, както и утвърждаването на Добрич като панаирен и фестивален град и развиване на конкурентно способен туристически продукт.

 

Общинарите в Балчик ще гласуват 720 000 лева за програма развитието на туризма през настоящата година в Белия град, съобщиха от местното кметство.