20 възпитаници на ВУМК получиха британски магистърски дипломи
20 възпитаници на ВУМК получиха британски магистърски дипломи / ВУМК

Студенти от България, Италия, Казахстан и Украйна получиха магистърските си дипломи от Университета Кардиф Метрополитан (Cardiff Metropolitan University) за обучение в съвместната МВА програма с Висше училище Международен колеж (ВУМК) във Варна.

Българското висше училище и британският университет изпращат своят 3-ти випуск  магистри, избрали да следват на английски език във Варна. Обявеният за студент на годината - Борис Грамчев получи грамота и покана за участие в писането на научни статии. Борис сподели, че води преговори с известно чуждестранно издателство за публикуване на дипломната му работа, която разисква темата „Може ли практиката по бойни изкуства да подобри работата на екипите във фирмата“.

Сред завършилите студенти има мениджъри от сферата на туризма, финансите, търговията, банковото дело и енергийния сектор.

Дипломите бяха връчени от доц. д-р Станислав Иванов – заместник ректор на ВУМК и MBA ръководител за Варна. Като студенти завършили в програма на Университета Кардиф Метрополитан, магистрите получиха официална покана да се включат в голямата церемония по дипломирането на студентите на британския университет, която ще се проведе в Кардиф през юли 2013.