14 общини обменят опит в Добрич
14 общини обменят опит в Добрич / netinfo

Добрич е домакин на координационна среща по проект “Гражданите и общината–партньори за прозрачна и ефективна местна администрация” на Националното сдружение на общините. Тя ще се проведе на 17 и 18 февруари в хотел “България”. В нея ще участват 14 общини, които са пилотни в проекта, финансиран по Оперативна програма “Административен капацитет” и подкрепен от Европейския социален фонд.

 

Официалното откриване на форума е от 13.30 часа в конферентната зала на хотела. В рамките на първия ден представители на пилотните общини от Добрич, Ловеч и Свиленград ще презентират своите планове с мерки за надграждане на постигнатото за прозрачно и ефективно управление на местно равнище. Техните водещи практики впоследствие ще се превърнат в общо приложими стандарти и за други общини в страната.

 

През втория ден ще бъде представен проект за дизайн на интернет–страница в помощ на българските общини. Срещата ще приключи с обсъждане на национални мерки за прилагане на принципите за прозрачно и ефективно местно самоуправление.