100 деца посещават лятната академия в Генерал Тошево
100 деца посещават лятната академия в Генерал Тошево / снимка: община Генерал Тошево

Лятна академия „Патиланци” вече трета година се радва на огромен интерес от родители и деца в Генерал Тошево, съобщават от общината. Инициативата, която върви паралелно с ваканцията на учениците, от юни до края на август, предлага ежедневни занимания за децата от града по интереси, които се провеждат в сградата на Център за работа с деца, в градския парк, плувния басейн, по различни туристически пътеки и регионални забележителности.

Преди ден академията организира изложба ‘Моят домашен любимец”. Деца, участващи в лятното училище,  представиха своите домашни любимци и разказаха за това как се грижат за тях, с  какво ги хранят, какви са любимите им игри. На импровизирана сцена бяха показани кучета, котки, рибки, малки зайчета, костенурки. Всички деца получиха подаръци, осигурени от Община Генерал Тошево.

Заниманията в лятната академия се осъществяват по предварително одобрен график, съобразен с желанията и нуждите на подрастващите. Тази година децата, записани за участие в забавното училище, са почти 100, което е почти два пъти повече от м.г.
За следващата седмица са организирани мероприятия за опознаване резерватите в Добруджа, както и караоке парти.