Ученик от Английската може да отиде в Babson College
Ученик от Английската може да отиде в Babson College / Пресцентър

Ученик от бургаската английска гимназия може да спечели стипендия от 250 000 долара за обучение в американския Babson College в американския град Бостън. Парите са осигурени от фондация „Кроношпан” и ще бъдат достатъчни да покрият семестриалните такси за четирите години от следването, учебниците, пътните, здравната застраховка и някои режийни.

До момента стипендията е била печелена два пъти от румънски ученици и веднъж от белоруски младеж. Babson College е най-престижният колеж в света за предприемачески бизнес. Приемът в него е изключително строг и прецизен. За изминалата учебна година в училището са постъпили повече от 6000 заявления на кандидати, които се конкурирали за общо 500 свободни места.

Всички желаещи трябва да владеят отлично писмено и говоримо английски език  и да завършат средното си образование през 2015 госина. До 26 септември 2014 младежите трябва да изпратят на електронния адрес на Фондацията своята автобиография; служебна бележка или извлечение за успеха от средно образование, препоръка от учител, директор или работодател.

Към тях трябва да добавят есе в рамките на около 250 думи, в което да представят себе си, своите амбиции, качества, предсизвикателства и постижения, с които се гордеят. Всички текстове трябва да бъдат преведени на английски език. Адресът на Фондацията, на който учениците трябва да изпратят своите кандидатури, е scholarship@kronospanfoundation.org