Трупът открит в морето е на 24-годишната Валя, няма да има втора експертиза
Трупът открит в морето е на 24-годишната Валя, няма да има втора експертиза / netinfo

Тялото открито в морето край бургаското пристанище на 18 май е на 24-годишната Валентина Иванова, потвърждава ДНК анализ на съдебните медици.  Днес от полицията в Бургас са подали сигнал до "Интерпол" да свали снимката на момичето и да прекрати издирването й. Родителите на починалата отказват втора експертиза, след като първата удостоверява 100% съвпадение.
Валентина беше обявена за издирване преди по-малко от 40 дни, а близките й организираха кампания, чрез социалната мрежа.
На 18 май до вълнолома на пристанище Бургас 18-годишно момче откри полуразложен труп на жена, който по-късно служители на Гражданска защита и криминалисти отнесоха в отделение „Съдебна медицина" на бургаската болница.
От полицията съобщиха, че има голяма вероятност тялото да е на изчезналата медицинска сестра. Роднините й разпознаха дрехите, с които тя е била в нощта, когато е напуснала дома си.
Валентина Иванова от Бургас беше обявена за издирване на 15 април, след като ден по-рано, около полунощ, без документи и багаж напуска дома си. Последно е била видяна от таксиметров шофьор същата нощ, който я е оставил на входа на Морската градина.
Сред тиражираните версии бяха самоубийство, тъй като видеокамери на моста са заснели скачане на човек през нощта. Другите версии за изчезването на медицинската сестра бяха убийство и отвличане.
Близо месец приятелят на Валентина, с който тя е живеела на семейни начала в дома на родителите си, апелираше за помощ при издирването й, чрез социалната мрежа. Близките й отхвърляха версията Валентина сама да е посегнала на живота си.