Играта сепак такроу е изключително атрактивна- наподобява футволей и джитбол. 
Играта сепак такроу е изключително атрактивна- наподобява футволей и джитбол.  / wordpress.com
Централният плаж на Бургас ще се превърне в арена за най-добрите състезатели по атрактивния спорт плажен такроу (джитбол). Последният от четирите полуфинални турнира ще се проведе на игрището за плажен футбол, намиращо се до ресторант "Нептун". Двубоите стартират в 9:00 часа тази събота.
 
Играта сепак такроу е изключително атрактивна- наподобява футволей и джитбол. У нас правим опит тази игра "да стъпи" на плажа с някои промени. Основната промяна е самата топка. За разлика от традиционния сепак такроу, в турнири на пясък у нас не се използва типичната за този спорт топка, изработена от ратан, или синтетични влакна, а топка размер 5. Има някои промени и в правилата. 


Вече са ясни шампионите от трите полуфинални турнира. За Варна това е тимът на "Лациали" (Живко Бояджиев, Ивайло Георгиев-Пифа), за Пловдив "Андип" 92 (Николай Павлов, Йордан Хърков) и за Шкорпиловци "Лозенец" (Радослав Монев, Николай Илиев). 
 
Започват записванията за желаещите да се включат в турнира в Бургас. За контакти- телефон 0895864963. Двубоите ще излъчват на живо в страницата Bulgarian beach sepak takraw.

Шампионите в полуфиналните турнири си осигуряват място във финалния турнир по плажен такроу във Варна на 10-и септември, когато ще бъде излъчен супер шампионът. Тогава в звездния поток ще бъдат двойките: Христо Йовов - Милен Петков, Александър Александров-Здравко Лазаров, Георги Иванов Гонзо - Ивайло Петров, Александър Александров - Здравко Лазаров Електричката, Милен Георгиев-Пламен Крумов. В другия поток ще попаднат четирите шампиона от полуфиналните турнири.


Турнирите се организират от Олимпийски клуб-Варна 2013 със съдействието на Община Варна. Идеята срещна подкрепа и от Община Бургас.