Съдът иска 7 години решетки за смъртта на убитата на „зебра” Ива
Съдът иска 7 години решетки за смъртта на убитата на „зебра” Ива / Веселин Максимов

До един месец ще стане ясно какво ще реши Апелативния съд в Бургас по повод жалбата на Мариян Ламбов, който на 25 април 2015 година блъсна и уби на пешеходна пътека на булевард „Тодор Александров" 27- годишната Ина Симеонова.

На първа инстанция производството е минало по съкратената процедура, окръжният съд е осъдил Ламбов на7 години лишаване от свобода, а наказанието е редуцирано на 4 години и 8 месеца, което да бъде изтърпяно в затворническо общежитие от открит тип.

Адвокатът на частните обвинители настоя за максимална присъда от 7 години. Той обърна внимание, че Ламбов е професионален шофьор, а е допуснал поредица от тежки нарушение на правилата за движение по пътищата, които довели до трагедията.

Четиридесет и седем годишният водач, зад волана на камион „Ивеко", не се съобразил с пешеходната пътека, не избягнал пресичащата жена, тръгнал да заобикаля спрелите на пътеката коли, качвайки се на острова, разделящ пътното платно и ударил жертвата.

Адвокатът изложи аргументи за 30- годишен стаж зад волана и само две нарушения за неправилно паркиране и липса на предпазен колан. По думите на защитника изолирането на подсъдимия от обществото се явява прекомерна репресия, която не би съдействала за поправянето и превъзпитанието му.

Съдът ще се произнесе с решение по делото в законовия едномесечен срок.