Сливенският митрополит дари 1000 лв. за храма в Морската
Сливенският митрополит дари 1000 лв. за храма в Морската / netinfo

1000 лева дарение от името на Сливенската митрополия направи днес Дядо Йоаникий по време на освещаването на терена, върху който ще бъде построен параклис в Морската градина на Бургас.
На първата молитва за храма, който ще носи името на Свети георги Победоносец присъстваха роти от Военно морска база Бургас, водени от комодор Петев.
Сливенският митрополит положи първия камък, а здание ще бъде издигнато в най-кратък срок. На 6 май християнската обител ще бъде напълно завършена и отворена.
Областният управител на Бургас - Константин Гребенаров, като председател на инициативния комитет, благодари на най-активните помощници за осъществяването на проекта - Сливенският митрополит, инж. Кожухаров, община Бургас, общинските съветници и председателят им Снежана Маджарова, множеството дарители, сред които Руси Куртлаков, бизнесмена Неждет Куш, фирмите Унистрой и Унибетони, както и всички на бургазлии.
Гребенаров заяви, че решението за построяване на параклиса е прецедент в работата на ОбС, тъй като е прието без спорове и единодушно от общинските съветници.
До момента са събрани 36 хиляди лева, а общата сума необходима за довършването на параклиса е над 70 хил. лв.