Шофьорите масово карат пили
Шофьорите масово карат пили / netinfo

Между 30 и 40 нарушения в светлата част на денонощието са станали само за последните два дни в град Бургас, съобщи главен инспектор Йонко Тончев, началник сектор “Пътна полиция”.  Най- честите нарушения са шофиране след употреба на алкохол.Това сочат  данните от засиления полицейски контрол във връзка с последните изменения на Закона за движение по пътищата и завишените санкции за водачите.

 В  КАТ-Бургас вече  работи второ гише за получаване на контролни талони. От пътна полиция припомнят, че съгласно измененията в закона, тъй се задържа при получаване на наказателно постановление и се връща на водача след плащане на наложената санкция. Допълнително гише за обслужване на клиенти-санкционирани водачи е разкрито и в Сибанк, където се плащат глобите.

От КАТ напомнят, че при неплащане на санкцията в определения едномесечен срок, се отнема книжката до плащане на наложеното финансово наказание.

За шестмесечието на територията на Бургаски регион са станали 189 тежки пътни катастрофи. Загинали са 46 човека и са ранени 204. С най-лош показател “безопасност на движението” са курортните градове Несебър и Поморие, както и Карнобат и Айтос. Най-честата причина за тежките инциденти остава несъобразената скорост.