Шефът на Мисията на международната организация по миграция в Бургас
Шефът на Мисията на международната организация по миграция в Бургас / netinfo

Ръководителят на Мисията на Международна организация по миграция Радослав Стаменков и неговият заместник Иван Радулов днес присъстваха в Бургас на среща с имигрантите от морския град и региона. Тя беше проведена в рамките на иформационно събитие „Единни в многообразието ІІІ" организирано от ИЦИ-Бургас.
Събитието беше съпроводено от изложба с фотоси от живота на имигрантските общности в София, Бургас и Пловдив. Радослав Стаменков даде висока оценка за работата на Информоционния център за имигранти в Бургас като благодари на екипа за всеотдайната работа през годините.
Координаторът на ИЦИ - Бургас Ирина Буланова запозна присъстващите с основните дейности, които осъществява центърът в рамките на проект "Укрепване и развитие на дейността на информационните центрове за имигранти на МОМ в градовете София, Пловдив и Бургас". Тази година в бургаският център са организирани занимания по социокултурна компетентност, проведени са десетки консултации по различни въпроси, които вълнуват имигрантите от региона. За пръв път в рамките на този проект се провеждат изнесени приемни за имигранти от Бургаска област в населените места, в които са концентрирани големи групи имигранти. Продължава традицията гражданите на трети страни, които легално пребивават у нас да бъдат запознавани с бита и историята на България.
На срещата присъстваха партньори на ИЦИ-Бургас от инсттуциите и организациите от неправителствения сектор.