/ iStock
Общо 41 фиша и десет акта са съставени на велосипедисти и водачи на тротинетки в Бургас в резултат на стартиралата тази сутрин полицейска операция по отношение на неправилното им движение по пешеходните зони в централната градска част. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на Министерството на вътрешните работи (МВР) в града.

Само за няколко часа са засечени десетки нарушители. От общо наложените глоби, има един акт и два фиша за нарушения на Закона за движение по пътищата, посочиха от полицията.

От дирекцията припомниха, че пешеходната зона в центъра на града е забранена за движение на велосипедисти и тротинетки. Акцията има за цел да напомни правилата за движение и да насочи ползващите ги към изградените велоалеи. Проверките по пешеходните зони се извършват регулярно, те ще продължат и през летния сезон с различна продължителност и в различен часови диапазон.

Община Бургас миналата година също стартира своя кампания за ограничаване скоростта на електрическите превозни средства в градска среда. Целта на кампанията "FIXирай скоростта" е да обърне внимание на всички бургазлии и гости на града, особено на подрастващите, към правилата за движение, мерките за безопасност, местата и ограниченията в скоростта, касаещи електрическите превозни средства.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Галя Тенева/БТА