/ netinfo
Радослав Константинов и Недко Лазаров от Колоездачен клуб Черноморец са включени в националния отбор за започналата днес Обиколка на България, която се провежда за 66 път. Двамата се отличиха с изявите си на шампионата на писта, където в компанията на Тодор Янев и Радостин Стойков спечелиха златото на отборното преследване.

Радослав завоюва злато на „скрач“ и на индивидуалното преследване, където дори постави национален рекорд. Той доминираше и на шампионата на шосе, където записа най-добро време в бягането по часовник, а на общия старт отстъпи първото място на съотборника си в националния тим Николай Михайлов.

Обиколката на България е 800 километра, разпределени в 7 етапа. Началото беше дадено по обед в София, откъдето колоездачите се насочиха към Троян, през Беклемето. Вторият ден включва два полуетапа: „Троян-Плевен“ и „Плевен-Свищов“, а краят на северната дъга ще бъде на и от отсечката „Свищов-Елена“.

След почивен ден започва южният етап от състезанието. Това са 235 километра от Елена до Ивайловград. От там колоната тръгвам към Стара Загора и на 9 септември приключва в Пловдив.