Прииждат на талази
Прииждат на талази / dariknews.bg

Три опита за преминаване на границата на България за по-малко от седмица са неутрализирани в резултат на полицейските действия на служители от група „Престъпления, свързани с незаконното преминаване или пребиваване на чужденци в страната" към отдел „Криминална полиция" при Областна дирекция на МВР - Бургас.

Задържани са общо 84 незаконно преминали границата чужденци и 12 българи, които са им помагали. Опитите за превозване на мигранти са осъществявани, чрез използване на маршрути, преминаващи през гористи местности в землищата на Община Средец. В района на Карнобат се прикачват на магистралата, за да стигнат до София.

В тази връзка полицаи от специализираната група, подпомогнати от служители от сектор "Специализирани полицейски сили" заели позиция около 23.50 часа снощи в землището на сeло Дебелт. Малко по-късно забелязали четири автомобила, движещи се "в пакет", да се отклоняват от централния път и да навлизат в черен път в посока село Присад.

Така били задържани 24 нелегални имигранти, определили се като афганистанци. С тях са арестувани четирима мъже и една жена, шофирали колите, всички от София. По случая в Районно управление - Карнобат е образувано досъдебно производство.