Пак нелегален алкохол в Бургаско
Пак нелегален алкохол в Бургаско / netinfo

 

Над тон и половина нелегален алкохол са иззели митнически служители при проверка на казан за варене на ракия в село Росен, съобщиха от Областна дирекция на МВР – Бургас. Открити  са 17 пластмасови бидона – всеки с по около 110 литра алкохол. По данни на полицията, общото количество на намерения, но неописан в ежедневния дневник на обекта алкохол е в размер на около 1 тон и 600 кг.

Казанът се стопанисва от частен едноличен търговец, като двамата негови служители са вписали в акцизните декларации за месец октомври 2009 г., като изварени само 97 литра алкохол. По случая е образувано досъдебно производство. Алкохолът е иззет и предаден за съхранение в Териториално митническо управление – Бургас.

Припомняме, че преди седмица, близо 8 тона алкохол бе иззет от две къщи в Карнобат при полицейска проверка. По данни на полицията, готовият алкохол е пласирани в магазини в Бургас, както и на централния пазар в Карнобат. Общото количество спиртни напитки, иззето от двете частни къщи в градчето, е около 8 тона. То също е предадено за съхранение в Склада за държавни стоки при Митница „Бургас".