Отново шампион от „Европул”
Отново шампион от „Европул” / netinfo

Петнадесетгодишната Йоана Томова се представи по респектиращ начин в сектора за висок скок на започналото държавно първенство по лека атлетика в Добрич. Талантливата лекоатлетка от клуб „Европул Бургас”  стана шампион с постижение от 161 сантиметра, с което постигна свой личен рекорд.

По мнението на специалисти е изключителна рядкост подобни височини да бъдат преодолявани  от лекоатлетки на тази възраст. Въпреки че е по-малка на години от повечето си съпернички Йоана вече се превръща в хегемон при девойките младша възраст.

Нейният успех показва, че в „Европул Бургас” вече диктуват модата във високия скок, където шампионката Елена Петрова и треньорът Петър Райков спечелиха почти всичко възможно през миналата година. От тази година Елена вече се състезава при девойките старша възраст и при жените.

При юношите младша възраст Георги Сивев спечели сребърен медал на висок скок с постижение от 175 сантиметра. Друг състезател от клуба, Румен Ангелов, завоюва сребърен медал на 200 метра спринт, а Татяна Дачкова взе бронзово отличие на 800 метра.