Откриха монети и много боеприпаси в къщата на иманяр
Откриха монети и много боеприпаси в къщата на иманяр / netinfo

Оръжия, боеприпаси и старинни предмети отри полицията в дома на майка и син от село Лазарево, съобщиха от ОД на МВР - Бургас. В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление „Полиция" в Сунгурларе е извършено претърсване в къща в село Лозарево, обитавана от 51 годишен бургазлия и 77 годишната му майка, като са намерени и иззети пистолет "Ekol Special 99" кал. 9,9 mm, заедно с празен пълнител, въздушна пушка с дървен приклад и метална част без надписи с видима преработка на цевта и ударников механизъм, карабина без приклад, цев, цевна кутия, ударнико-спусъков механизъм с дървена полуложа, заедно с 33 патрони към нея. Иззети са също 44 патрона кал. 7,62х39, патрон с надпис S&B Special 38, 9 мм патрон с надпис Luger Mesko, патрон с надпис S&B Auto 45, ловен патрон 12-ти калибър - бренеке, метална кутия с барут и картонена кутия с барут. 
Намерени и иззети са и седем старинни пръстена, 12 старинни монети с видими изображения и надписи и 100 монети с неправилна форма с трудно определящи се надписи и изображения.
Работата по установяване на собствеността на намерените огнестрелни оръжия, боеприпаси и предмети с историческа стойност продължава от служители на управление „Полиция" - Сунгурларе.