Оставиха в ареста двамата обвинени в контрабанда на близо 50 кг. дрога
Оставиха в ареста двамата обвинени в контрабанда на близо 50 кг. дрога / netinfo

Йордан Йорданов и Желязко Шиников от гр. Камено, обл. Бургас остават в ареста. Решението взе Бургаският апелативен съд, Йорданов и Шиников са обвинени за това, че като съизвършители на 9 декември, в землището на с. Белеврен, община Камено, с лек автомобил, без разрешително, пренесли през границата на страната от Турция високорисково наркотично вещество - хероин, като предметът на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък - престъпление по чл. 242, ал.4, предл.1, вр.ал.2, предл.1от НК.
За това престъпление е предвидено наказание „лишаване от свобода" за срок до 20 години, „глоба" в размер от 200 000 лв. до 300 000 лв., конфискация на хероина и на лекия автомобил, с който то е превозван.
Според прокурора е налице обосновано предположение, че Шиников и Йорданов са извършили престъплението, за което са обвинени. Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че съществува реална опасност двамата да се укрият или да извършат ново престъпление, която се определя от размера на наказанието предвидено за това престъпление.
Съдът прие мотивите на прокурора и остави в ареста Шиников и Йорданов.
Определението на Аплелативен съд -Бургас е окончателно.