Нова Република
Нова Република / netinfo
„Бойко Борисов вече не е в състояние да спира БСП. Той е този, които вдъхна нов живот на социалистите. Ние сме единствената, истинска дясна алтернатива на управлението в страната. Ние запазихме нашето достойнство и това на нашите избиратели. С тези думи водачът на листата на Нова Република в Бургаски многомандатен избирателен район Стоил Яков представи кандидатите на формацията за народни представители.

Яков, който е и шеф на Националния предизборен щаб на „Нова Република“, обяви че Бургас е основен приоритет за партията. „Ние ще направим всичко възможно всеки в тази страна да се развива свободно. Категорично ще се противопоставим на готвената широка коалиция между БСП и ГЕРБ, която пък ще бъде и с подкрепата на ДПС. Ще се представим достойно на изборите и ще бъдем част от следващия парламент“, прогнозира Яков.

Втори в листата на „Нова Република“ е синът на бургаския художник Георги Баев - адвокат Иво Баев.  „ДСБ като част от Нова република, е партия с достойно поведение, което е доказано във времето. Лично аз не вижда някой друг, който да е продължил тази традиция. Видяхте как ръководителите на СДС например бяха напазарувани. Съчувствам на десетките мои приятели в СДС“, каза Баев.

Кметът на Тополовград Божин Божинов, който е трети в листата, е подал заявление в Районните избирателни комисии за заличаване на името му от листите в Бургас и Хасково, стана ясно днес. Според Яков, Божинов е решил да се оттегли от изборната надпревара, заради публични реакции по повод негови изказвания в медиите.

Част от листата за народни представител на партията са и: съдовият хирург Борислав Тръпчев, IT специалистът Весела Грекова, Георги Стоянов - магистър по управление на европейски проекти,  художникът Митко Иванов, д-р Татяна Михова, Чанко Стайков и областният лидер на ДСБ Ивайло Ляхович.

Ето и пълната листа:
  1. Стоил Стоянов Яков
  2. Иво Георгиев Баев
  3. Богдан Асенов Христов
  4. Борислав Тодоров Тръпчев
  5. Весела Петрова Райкова-Грекова
  6. Георги Петров Стоянов
  7. Диана Емилиянова Чорбаджийска
  8. Константин Георгиев Георгиев
  9. Митко Пейчев Иванов
  10. Николай Василев Чакъров
  11. Таня Христова Божинова
  12. Татяна Димитрова Михова
  13. Федя Димитрова Рошманова
  14. Чанко Иванов Стайков
  15. Ивайло Денчев Ляхович