Все още не е открит източникът, който причинява силната задушлива миризма
Нов сигнал за изтичане на газ от предприятие в Карнобат вдигна институциите на крак. Шест души са потърсили помощ в Спешна помощ със симптоми дразнене на гърлото и кашляне. Работниците са евакуирани на двора на предприятието.

РИОСВ, Инспекция по труда, полиция, пожарна, РЗИ пристигнаха на място, за да извършат проверка.

Изтичане на отровни газове: Институциите в Карнобат са на крак, евакуираха 400 души

От пожарната съобщиха, че още снощи, когато е получен сигналът, е направено замерване, но не е установено изтичане на газ.

„В 6.30 часа, постъпвайки на робота, почувствах неразположение - гадене, парене в очите, някои повръщаха. В 7 часа се разпоредиха всички да напуснем работното си място. Чакат органите на РЗШ да направят замерване на нивото на обгазяване и така стоим навън”, сподели работничка от предприятието.

БГНЕС

Все още не е открит източникът, който причинява силната задушлива миризма край кабелния завод. Взети са проби и от колектора, който отвежда фекалните води на града, и от шахтите, от където има данни, че излиза тази миризма.

В момента замерванията показват нулеви стойности на замърсяване, в същото време обаче работниците в района са с оплаквания от гадене и парене в очите. Това каза в интервю за БТА кметът на Карнобат Георги Димитров.

"Сега се обследват няколко съседни предприятия, от където може евентуално да идва миризмата, от която всъщност се образуват сероводородните изпарения", заяви Димитров.

Първият сигнал за изтичане на опасен газ в промишлената зона на Карнобат беше на 5 април. Тогава областният управител на Бургас Пламен Янев коментира, че се касае се за нерегламентирано изхвърляне на опасни химикали в канализация, която не е свързана с градската канализация. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС