/ НПСС
Започна приемът на номинации в конкурса "Носители на просвета" за 2017 година. Неговата цел е да отличи най-добрите практики и заслужили имена в сферата на културната, академичната и научната дейност (от студентските среди, но и не само).

Могат да участват всички студенти, които се обучават в бакалавърска или магистърска програма в университети в страната или чужбина. Допускат се и материали на ученици в 11 или 12 клас или наскоро завършили студенти. Преподавателите се номинират в следните пет категории:

Снимка, есе до три страници, личност от българската културна, образователна или научна общност, кратък текст за добра практика или идея за такава в сферата на културата, образованието или науката и кратко съобщение до 180 знака в социалните мрежи Twitter или Facebook.

Организаторите от Националното представителство на студентските съвети в България уточняват, че тезите и номинациите могат да бъдат записани като видеоклип до три минути. Всички материали трябва да се изпратят на адрес nositeli@npss.bg  до 12 май.

Победителите във всички категории ще бъдат определени от жури, сформирано от представители на студентските съвети, академичната общност и организации-партньори на НПСС.