Водолази-доброволци издирват все още Дмитри Чобанов

В морето в Созопол е открито тялото на издирван от вчера млад мъж. Това съобщи Цветелина Рандева, говорител на Областната дирекция на МВР-Бургас.

В петък около 15 часа следобед двaмата бесарабски българи Дмитри Чобанов и 18 -годишният Данила Юраш влизат да се къпят в морето. Час по- късно съпругата на Дмитри подава сигнал на тел 112, че на брега са само дрехите на мъжа и племенника и, но и тя не е сигурна дали са влезли в морето или се разхождат по брега.

акция Созопол
БГНЕС

Рандева информира, че четири патрула от Полицейско управление-Созопол обхождат крайбрежието в района от къмпинг "Смокиня" до местността "Буджака", като оказват съдействие на водолази от Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", както и на доброволци.

Двама мъже изчезнаха в морето край Созопол

Действията по издирването на втория мъж по вода са затруднени, поради силно вълнение. Тази сутрин в морето в Созопол е имало и лодки със служители на "Гранична полиция", заради лошото време обаче те са се оттеглели към брега, обясни Рандева.

акция Созопол
БГНЕС


Към момента акцията по издирването на втория мъж осъществяват водолази. Крайбрежието обхождат полицаи. На мястото има и много доброволци, които са организирани да помагат, от подалата сигнала за изчезването на мъжете Надя Чебан. По думите й двамата влезли в морето в района къмпинг "Смокиня". Мъжът, който се издирва е неин съпруг.


БГНЕС/БТА