/ Държавна опера-Бургас
Сопраното Линка Стоянова тази вечер ще се превъплъти в ролята на Норма на сцената на Бургаската опера в едноименната опера на Винченцо Белини. Заедно с нея на сцената ще излязат мецосопраното Даниела Дякова в ролята на Адалджиза, нейната съперница в любовта, и Борис Луков, любим едновременно и на Норма, и на Адалджиза.
 
„Баядерка с дневно представление утре

Линка Стоянова е позната на много европейски сцени – Германия, Австрия, Италия, Франция, Швейцария, Португалия, Испания, Норвегия и др. Гастролирала е със спектакли на Националната опера-София и Пловдивска опера дори зад океана. В репертоара й влизат роли като Тоска, Дездемона от „Отело“, Неда от „Палячи“, Леонора от „Трубадур“, Чо Чо Сан от „Мадам Бътерфлай“ и други.
 
Мецосопраното Даниела Дякова е ученичка на примата Христина Ангелакова. Специализира в „Accademia D’arte e Lirica” в Озимо, Италия. Бургаската публика я познава като Кармен, Далила, Амнерис, Азучена, и разбира се, като изключително обаятелна Адалджиза от „Норма“.

Именно с постановката на бургаската опера Дякова представи образа на оперните фестивали „Сцена на вековете"-Велико Търново и Бургаски музикални празници „Емил Чакъров“ през 2017 година.
 
Бургаската опера вече има нова супер техника

Борис Луков е солист в триото „Тримата български тенори“. Внук е на народната актриса Лиляна Анастасова, емблематична солистка на оперния театър във Варна. Луков е завършил НМА „Панчо Владигеров“ в класа на проф. Нико Исаков.

Той не за пръв път ще партнира на Йоана Железчева на сцената – двамата са изпълнявали централните партии в „Мадам Бътерфлай“ на Пучини, където Железчева изгражда най-характерния си образ.