Лекоатлети от „Европул Бургас” отново са шампиони на България
Лекоатлети от „Европул Бургас” отново са шампиони на България / netinfo

Три златни, един сребърен и два бронзови медала спечелиха лекоатлетите на Европул Бургас на Държавното първенство за юноши и девойки младша възраст.
Европул Бургас се представи с 11 състезатели.
Павлина Стоянова безапелационно спечели златен медал в дистанцията на 400 м. гладко бягане и първо място в състезанието на 800 м. гладко бягане.
Павлина направи нещо изключително като освен завюването на два златни медала тя покри нормативи за Балканиада и за младша и за старша възраст. При това положение от ръководството на „Европул Бургас" вече сериозно обмислят на кой турнир и в коя дисциплина да изпратят за състезание талантливата лекоатлетка.
Павлина Стоянова не се задоволи само с това, но и за втора поредна година оглави ранглистата на България в тези дистанции.
Никол Андонова спечели златен медал на 100 м. с препятствия. Постижението и е с голяма стойност, тъй като тя беше по-малка на години от всички свои съпернички. В стартовете на 400 м. с препяствия Никол заслужи бронзов медал.
Йоана Томова зае второто място в състезанието на скок височина и донесе на клуба си сребърен медал
В щафетата на дистанция 4 по 100 м , за девойки Павлина Стоянова, Никол Андонова, Виктория Димитрова и Елеонора Даскалова спечелиха бронзови медали.
По броя на спечелените медали в кра яна Държавното първенство за юноши и девойки младша възраст Европул Бургас е на първо място при девойките , а в комплексното класиране е на второ място.
Ръководството на клуба не крие удовлетворението си от това, че със своите успехи отборът вече се съизмерва с утвърдени имена в леката атлетика като ЦСКА, Левски, Тракия Пловдив, Сливен и отбора на ВИФ.