Коли, къщи и кошари горяха за нощ в Бургаско
Коли, къщи и кошари горяха за нощ в Бургаско / netinfo

Частен апартамент в бл. 22 на жилищен комплекс “Славейков” е бил подпален около 11.15 часа вчера. Домът е бил обитаван от 41-годишна жена от Бургас. Огънят е потушен от една противопожарна кола с трима огнеборци. Причините за инцидента, както и нанесените щети се установяват от служители на Второ РПУ Бургас.

Часове по рано около 6 сутринта на 28 септември е горял и микробус «Форд транзит», с бургаска регистрация. Колата е била паркирана пред бистро «33», на улица «Индустрялна» в града. Автомобилът е собственост на 54-годишен мъж от Бургас. При извършеният оглед не са установени следи от умишлен палеж.

Ден по-рано на 27 септември около 22.10 часа в РПУ - Айтос е получено съобщение за възникнал пожар в кошара, намираща се на около 1 км. източно от Айтос. Тя е собственост на 61-годишна жена от Айтос. В пожара е изгоряла 200 кв.м. покривна конструкция и около 100 бали слама. Общата стойност на нанесената щета е около 1 300 лв. Причините за инцидента са в порцес на установяване от служители на РПУ Айтос.