Коалиция без аналог застава зад Веска Караманова
Коалиция без аналог застава зад Веска Караманова / netinfo

За мнозинство в Общинския съвет ще се бори коалиция „Бъдеще за община Созопол”, обяви водачът на листата Костадин Мархолев при официалното откриване на кампанията на обединението. Стартът бе даден с водосвет, отслужен от отец Иван в църквата „Св. Георги” в морския град.

„Въпреки, че обединяваме различни партии, ние преследваме една цел - бъдещето възходящо развитие на общината”, заяви Мархолев. Според него коалицията няма аналог на регионално ниво. В нея влизат парламентарно представените партии НДСВ, ДСБ, ВМРО, партия „Българска социалдемокрация” и Земеделски народен съюз. Всички те застават зад независимата кандидатура на Веска Караманова, която бе определена като успешен градоначалник и отговорен ръководител на общината.

След водача на листата Костадин Мархолев, се нареждат управителят на местния клон на ЦКБ Станимир Петров, Здравко Манолакиев, занимаващ се с частна дейност, данъчния инспектор от Черноморец Веска Кавалджиева, Митошка Черкезова, Станчо Христов, Димитър Делииванов, занимаващи се с частен бизнес, Петър Иванов - управител на БЧК - Созопол и др. Коалицията издига собствени кандидат-кметове в шест населени места в общината. Бившият рейнджър в Кербала Селим Ахмедов ще се бори за кметския стол в Равна гора, в Атия в битката се включва директорката на детската градина Ангелина Манева, в Извор коалицията залага на Григор Пеев, в Росен на Мила Бебровска, кандидатът за Равадиново е Иван Пазвантов, а в Индже войвода- Атанас Спасов.

„Благодаря за подкрепата на коалицията и на отделните партии в нея. Предстоят ни сериозни битки, но знам, че можем да спечелим и да водим селищата си напред”, заяви кандидат – кметът Веска Караманова, която присъства на откриването на кампанията на БОС.

Коалицията обяви и предизборния си щаб, който може да бъде намерен на ул. „Аполония” № 23 в старата част на Созопол.