Криминалисти допускат, че бандитите са професионалисти, разполагат с пълна екипировка, защото аматьори, едва ли биха посмели да отворят кошер, без да бъдат жестоко нахапани от ципокрилите.
Криминалисти допускат, че бандитите са професионалисти, разполагат с пълна екипировка, защото аматьори, едва ли биха посмели да отворят кошер, без да бъдат жестоко нахапани от ципокрилите. / Дарик
Регионалната служба на Българската агенция по безопасност на храните в Бургас ще наложи глоби на трима земеделски производители, заради подмора на пчелите в Лозарево. Те ще бъдат санкционирани затова, че в нарушение на Закона за пчеларството, са третирали земеделските култури във фаза на растеж.  „Изследванията доказаха, че подмора на пчелите се дължи именно на това. Установено бе съответствие между резултатите от растителните проби и пробите от умрелите пчели“, обясниха пред Дарик- Бургас експертите от БАБХ. За това нарушение, законът предвижда глоба от 8 000 до 10 000лв. за юридически лица и от 4000лв. до 5000лв. за физически лица.

Общо три сигнала за измиране на ципокрили насекоми са получени за седмица в Агенцията по храните. Към момента подмор сред пчелите в останалите две селища- Малина и Малка Поляна, не е установен. Изследванията продължават.