Гласуването за девиз на Поморие започва
Гласуването за девиз на Поморие започва / netinfo

317 уникални предложения бяха дадени в рамките на обявения от кмета Иван Алексиев конкурс за девиз на града. Различни като звучене и послание и идващи от различни точки на страната и чужбина, идеите бяха обединени от общата цел - да се подчертае и увековечи красотата и духовното богатство на Поморие.Вчера специално сформираната за конкурса комисия проведе близо 2-часово заседание, обсъждайки внимателно всички предложения. В търсене на най-подходящия словесен баланс между хилядолетна история, богата култура, природа и дух, 17-членната комисия подбра 5 девиза, които да бъдат предложени за окончателен избор от гражданите.
От 28 март до 15 април на официалната страница на Община Поморие ще бъде поместена анкета, в която всеки желаещ, може да даде своя глас за един от следните слогани:
„Вечен като морето, незаменим като солта"
„Поморие - Древност и съвремие"
„Античен, романтичен, вечен"
„Поморие - солта на живота" „От древността към вечността"
След изтичане на срока за гласуване изборът на гражданите ще бъде представен пред Общински съвет Поморие за финално утвърждаване.
В Деня на Св. Георги Победоносец и празник на Поморие ще бъде обявен девизът победител, а авторът му ще получи награда и грамота.