Форум за Югоизточен и Южен централен планови региони ще се проведе в Бургас
Форум за Югоизточен и Южен централен планови региони ще се проведе в Бургас / Sofia Photo Agency, архив

Двудневен регионален форум на тема "Гражданско участие в процесите на програмиране и планиране на следващия планов период 2014 - 2020 година" ще се проведе в Бургас. Той е във връзка с предстоящото стартиране на процеса на планиране на местно и регионално ниво и ще бъде открит днес в зала «Амфибия» на хотел «Аква». Събитието е под патронажа на Областния управител Константин Гребенаров.

Целта на форума е да запознае участниците в него (неправителствени организации, местна власт и регионални институции) с предстоящите етапи на планиране, както и да определи ролята и мястото на гражданите и гражданските организации в предстоящия процес.

В обектива на дискусиите ще бъдe поставен акцент на европейските аспекти за "входовете за гражданско участие" на местно, национално и европейско ниво. Обсъждане на предстоящите стъпки за осигуряване на ефективно гражданско участие в процесите на програмиране на средствата от ЕС и регионално планиране за периода 2014-2020, и обсъждане на проблем от значение за местната общност.