Държавата да не саботира туризма, искат частниците в Слънчев бряг
Държавата да не саботира туризма, искат частниците в Слънчев бряг / netinfo

Да се спрат спекулативните информации по отношение на туризма по Черноморието и държавата да вземе отношение за развитие на този сектор, като се предпази имиджа му. За това настоява ръководството на “Съюза на собствениците - Слънчев бряг” в отворено писмо до министър-председателят на РБългария.

Шефът на частните собственици Елена Иванова поставя към Сергей Станишев пет основни въпроса за развитието на туризма, рекламирането му и имиджа на страната ни, които засягат пряко този оборотен сектор на България.

“С ясното съзнание на хора, инвестирали много средства в икономиката на нашата държава, се обръщаме към Вас, за да изразим изключителното си безпокойство и възмущение от изнасяната напоследък в медиите тенденциозна и невярна информация. Определени държавни институции, които би трябвало да утвърждават и защитават бизнеса в туризма – като един от най – печелившите икономически ресори, не само, че не го правят, а напротив – манипулират с тенденциозна информация общественото мнение и уронват престижа на бранша, като пречат на нормалното функциониране и развитие на този изключително важен отрасъл”, се казва в писмото.

От съюза на собствениците настояват да се потърси отговорност на всички държавни институции, свързани с развитието на туризма и да не се поставя на колене бизнеса, който продължава да инвестира в него.