Диана Гурева
Диана Гурева / netinfo
Със сезиорен опит като учител и като заместник-кмет по образование и култура в Община Сунгурларе, тя се стреми към достижими и реални промени в училищната система
Диана Гурева
93077
Диана Гурева
  • Диана Гурева
Образованието е спасителното лекарство за „болното човечество“. Прекалено много са натрупаните проблеми в образователната ни система и аз не мога да бъда оптимист за нейното скорошно оздравяване, но има реални и достижими решения, които биха могли да бъдат доброто начало за промяна в системата. Тя обаче няма да стане с поредната промяна в абревиатурата на учебните заведения. Моята лична кауза е българското образование да даде добър плод в бъдещето на децата ни. Това ще бъде важния резултат, а не временната промяна. Така коментари проблемите в образованието педагогът и кандидат за народен представител от БСП за България от Бургас - Диана Гурева. Като човек със сериозен стаж в училище и зам. кмет по образование, култура и социални дейности в Община Сунгурларе, по думите й, проблемите в образованието са твърде очевадни за да бъдат прескочени или пренебренгати от властта. "Моя лична битка ще бъде поетапната промяна и възможността младите хора, независимо от социално положение да постигнат ниво на грамотност. Нация, в която образованието не е достигнало всички социални групи не може да има реално развитие. Цивилизованото общество започва с образоваността и това е приоритет  в програмата на БСП", обясни Диана Гурева.
Петата в листата е категорична, че дългогодишната й работа с деца и доверието, което е получила от техните родители са достатъчен стимул да иска най-добрата промяна за децата в страната. 
Повече по темата, чуйте в звуковия файл от Диана Гурева: