Демонстрират ритъм барабанна терапия за деца аутисти
Демонстрират ритъм барабанна терапия за деца аутисти / sxc.hu
Демонстрират ритъм барабанна терапия за деца аутисти
52022
Демонстрират ритъм барабанна терапия за деца аутисти
  • Демонстрират ритъм барабанна терапия за деца аутисти

Около 50 души - деца от аутистичния спектър, техни родители и специалисти ще се включат в ритъм барабанната терапия организирана от сдружение „Усмивка". Демонстрацията се осъществява за първи път в Бургас. Тя ще се проведе утре /3-ти април/ от 10.00 часа в Танцова академия - Бургас.

Ритъм терапията ще води Мартин Иванов - единственият ритъм терапевт в България, от Институт за съвременно изкуство и терапия "Libera" - София. Тя ще премине в две части - само за деца и отделно за родителите и специалистите.

„Предварително са записани 15 деца, но интересът е голям и няма да върнем никого. Това е една от най - добрите терапии за деца аутисти. Целта е, чрез ритъма на барабана, малчуганът да изяви себе си и да се повиши нивото и продължителността на концентрация му", заяви за Дарик Митка Георгиева, председател на сдружение „Усмивка".

От неправителствената организация работят по осъществяването на проект „Бъди креативен, помогни на дете с аутизъм в Бургаско". Предвидено е да се организират още арт терапии, конна езда, музикотерапии. От сдружението дори мислят за създаване на специален Център за работа с деца от аутистичния спектър, като се обърне внимание на по - големите малчугани, с които в училищата се работи по - малко.

Барабанната терапия се провежда със съдействието и под патронажа на областния управител Константин Гребенаров.

чуйте още за демонстрацията и за работата на сдружение "Усмивка" от председателя му Митка Георгиева в звуковия файл