Чиликов много ядосан
Чиликов много ядосан / Пресцентър

Някои от новопривлечените футболисти в „Черноморец Бургас” ще влязат в игра в предстоящото гостуване срещу „Локомотив” София. Мачът е от 18 часа в понеделник. Те са Николай Павлов, идващ от „Ботев” Пловдив и  Наджип Амари, юноша на „Олимпик” Марсилия. Леки болки изпитват Уатара и Оливейра. Ванчо Траянов продължава да се възстановява от тежката си контузия.

На днешната пресконференция помощник-треньорът Георги Чиликов обяви, че той и Димитър Димитров-Херо не са доволни от играта на няколко футболисти в предишното бургаско дерби, срещу „Нефтохимик”. Той подчерта, че негодуванието е както срещу български играчи, така и срещу чужденци, но намекна, че на някои от чужденците им липсва мотивация и не са се раздали.

„Аз не мога да си представя футболисти дошли от чужбина, да нямат мотивация да се докажат, да растат и да бъдат водещи фигури. Това означава, че са хора без характер и нямат място тук. За момента тези, които показват такива слабости, нямат шанс да играят. Аз съм принципно за компромиса един път, но оттам нататък всеки си носи кръста”, добави още Чиликов.