Централната автобусна спирка е пред завършване
Централната автобусна спирка е пред завършване / netinfo

Централната автобусна спирка в Бургас вече е в довършителна фаза на строителство. От общината уверяват, че до края на месец април тя ще бъде пусната в експлоатация. 
Съоръжението е разположено в една от най-натоварените части на булевард „Сан Стефано" и това създава затруднения пред строителите, тъй като те не само се съобразяват с интензивния автомобилен трафик, но осигуряват и безопасността на пешеходците.

Проектът се състои от няколко етапа, първият от които е свързан с подземната инфраструктура. Изцяло са преместени комуникациите, които преминават по протежение на булеварда.
Конструкцията на спирката също е поставена и е започнато обособяването на трите ленти, предвидени само за обществения транспорт, както и полагането на бордюрите, които след приключването на ремонта ще отделят градския транспорт - автобуси и тролеи, от останалия автомобилен трафик.

В момента се работи по реконструкция на трите светофарни уредби, с които ще се регулира организацията на движението. Реновират се и спирките по трасето на Бързата автобусна линия, които ще бъдат оборудвани с отопляеми рампи и платформи, за да бъде осигурен лесен достъп на хора с увреждания.

автор: Памела Стоянова